Zhi Mocha
A Zhi Mocha a Linghzi kávé egyik típusa, melyet a kávé azon szerelmeseinek készült, akik a csokoládét is kedvelik. Az aromákban gazdag Zhi Mocha válogatott kávészemekből, arabica (70%) és robusta (30%) készült, instant kávépor, ganoderma és kakaópor keveréke.
Használati javaslat: öntse a zacskó tartalmát 1,5-2 dl kb 80 fokos melegvízbe. Amennyiben ez kávénak sok, úgy a zacskó tartalmát és a víz mennyiséget felezve is remek kávéélményt nyújt.
Mi az a ganoderma? A Ganoderma vagy magyarul pecsétviaszgomba, már a nyugati országokban is egyre ismertebb és elismertebb gyógygomba. Ázsiában őshonos, de hazánkban is megtalálható. A Távol-Keleten, főként Kínában, Japánban, Koreában már 4000 éve ismerik. Főleg a hagyományos kínai orvoslásban (HKO) használták. Hasonló jelentőségű, mint a ginszeng. Már a Han dinasztiai idején (Kr.e. 200-tól Kr.u. 200-ig) lingzhi néven említik. A dinasztiai tagja, Wu császár e gombában a halhatatlanság eszközét látta és ezért a palota falain belül tartotta.
Kiterjedt és kúraszerű alkalmazása javítja az immunrendszer működését, segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében és a kemoterápia mellékhatásainak kivédésében.
Számos preklinikai és klinikai vizsgálat számol be farmakológiailag igazolt hatásokról. A publikált adatok immunmoduláns, érelmeszesedéstgátló, fájdalomcsillapító, kemopreventív, radioprotektív és antitumor aktivitásokról nyújtanak tájékoztatást, de olyan hatásokról is beszámolnak, miszerint elősegíti az alvást, csökkenti a véralvadást, vércukorszintet, a vér lipidtartalmát, továbbá májvédő, gyomorfekély-ellenes, antioxidáns, szabadgyökfogó, öregedést gátló, sőt antibakteriális és antivirális (ideértve a HIV-ellenes hatását is).
(Forrás: A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) – Dr. Szabó László Gy., Dr. Babulka Péter, Fődi Attila)
Kakaó: A kakaó vagy kakaófa (Theobroma cacao) a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó faj. Gyümölcse, a kakaóban, az élelmiszeriparban fontos szerepet tölt be: a kakaóvaj, a kakaópor és a csokoládé alapanyagaként kerül felhasználásra. Amerikában a bennszülöttek már régóta ismerték a kakaófát, mint izgatószer és aminek magját tápszernek és pénznek, azaz fizetőeszközként egyaránt használták.
A kakaó fő hatóanyaga a teobromin, amiből 100 g csokoládé mintegy 100 mg-ot tartalmaz. Diuretikus vagyis vízhajtó hatású, akárcsak rokon vegyületei, a koffein és a teofillin.
A kakaó pozitív élettani hatásai valóban értékesek, minőségi formában fogyasztva, ezt bárki a saját bőrén is megtapasztalhatja.
Nézze meg a kávékat és más termékeket, válogasson a webshopban.
Még nem szólt hozzá senki! |
---|