Maca Vita kávé
A Maca Vita kávé, aromákban gazdag válogatott kávészemekből, arabica (70%) és robusta (30%) készült, instant kávéport, ginzeng (Panax ginseng) port, maca (Lepidium meyenii) port és ganoderma port tartalmaz. Az élvezeti értékét cukor és növényi eredetű kávékrémpor növeli.
Használati javaslat: öntse a zacskó tartalmát 1,5-2 dl kb 80 fokos melegvízbe. Amennyiben ez kávénak sok, úgy a zacskó tartalmát és a víz mennyiséget felezve is remek kávéélményt nyújt.
Mi az a ganoderma? A Ganoderma vagy magyarul pecsétviaszgomba, már a nyugati országokban is egyre ismertebb és elismertebb gyógygomba. Ázsiában őshonos, de hazánkban is megtalálható. A Távol-Keleten, főként Kínában, Japánban, Koreában már 4000 éve ismerik. Főleg a hagyományos kínai orvoslásban (HKO) használták. Hasonló jelentőségű, mint a ginszeng. Már a Han dinasztiai idején (Kr.e. 200-tól Kr.u. 200-ig) lingzhi néven említik. A dinasztiai tagja, Wu császár e gombában a halhatatlanság eszközét látta és ezért a palota falain belül tartotta.
Kiterjedt és kúraszerű alkalmazása javítja az immunrendszer működését, segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében és a kemoterápia mellékhatásainak kivédésében.
Számos preklinikai és klinikai vizsgálat számol be farmakológiailag igazolt hatásokról. A publikált adatok immunmoduláns, érelmeszesedéstgátló, fájdalomcsillapító, kemopreventív, radioprotektív és antitumor aktivitásokról nyújtanak tájékoztatást, de olyan hatásokról is beszámolnak, miszerint elősegíti az alvást, csökkenti a véralvadást, vércukorszintet, a vér lipidtartalmát, továbbá májvédő, gyomorfekély-ellenes, antioxidáns, szabadgyökfogó, öregedést gátló, sőt antibakteriális és antivirális (ideértve a HIV-ellenes hatását is).
(Forrás: A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) – Dr. Szabó László Gy., Dr. Babulka Péter, Fődi Attila)
Mi az a ginzeng? A ginzeng gyökeret évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Az ázsiai ginzeng (Panax ginseng) az Araliaceae család tagja. Már több mint 400 éve termesztik. A növény sajátossága, hogy csak árnyékban nő. Ernyős virágzatú. A ginzeng gyökér csak 6-7 éves korára éri el azt a fejlettségi állapotot, hogy érdemes legyen szüretelni. A gyökérből vonják ki az értékes hatóanyag-tartalmat. Általában porrá őrlik. Létezik fehér- és vörös ginzenggyökér.
A növény értékes hatóanyagokat tartalmaz, melyek a következők: szaponinok, olajok, fitoszterol, szénhidrát, aminosav, vitaminok és peptidek. A sokoldalú ginzeng egyre inkább elismert gyógynövény. A hatásért felelős vegyületek, a ginzenozidok a stressz által okozott tüneteket szüntetik meg, és növelik a szellemi, fizikai teljesítőképességet. A ginzeng alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, betegség utáni lábadozásokban, fáradtság, kimerültség esetén. Egyéb összetevők a panaxanok, melyek a vércukorszintet csökkentik, és a poliszacharidok, melyek immunerősítő hatásúak. Egyes tanulmányok szerint a ginzeng egyes frakciói antioxidáns hatással rendelkeznek, és jelentős szerepet játszhatnak az érelmeszesedés, a máj és a szembetegségek kialakulásának megelőzésében. A szakértők egyértelműen elismerik a ginzeng általános szervezeterősítő hatását. A ginzeng olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik a vírusok és baktériumok elpusztítása hivatott speciális immunsejtek termelődését. A gyökérből készült kozmetikumok kiváló bőrápoló hatásúak. (Forrás: Internet, Házipatika)
Mi az a Maca? A Maca egy gyökérzöldség, amely a retekkel tartozik egy családba, fekete, lila, fehér színben terem meg. Természetes élőhelye a 4000 méter feletti magasságok, pl az Andok lejtői.
Mit tartalmaz? Összetett tápanyagai miatt szuperélelmiszernek hívják. Ami azt jelenti, hogy koncentráltan tartalmazza a szervezet számára szükséges tápanyagokat. Gazdag aminosavakban, esszenciális zsírsavakban, vitaminokban, nyomelemekben.
Fő hatóanyagai az alkaloidok, flavonoidok, glikozidok és fitoszteroidok csoportjába tartoznak. Ezen kívül gazdag még olyan növényi szterolokban, mint a szitoszterol, a campeszterol, az ergoszterol, a brassicaszterol és az ergostadienol. Mire jó? A teljes hormonrendszert optimalizálja, a hipotalamusz és a hipofízis (agyalapi mirigy) működését segíti. (Forrás: Internet, Házipatika)
Nézze meg a kávékat és más termékeket, válogasson a webshopban.
Még nem szólt hozzá senki! |
---|