Blog


Arabica vagy robusta?
2018. augusztus 25., 19:50

A kávé két nagy családja

Részletek

A gombák elképesztőek!
2018. augusztus 16., 15:39

Egy gombabiológus rövid előadása a megújuló csodáról.

Részletek

VI. Európai vezetőképző tábor
2018. július 12., 16:02

Idén hatodik alkalommal rendezte meg a DXN a vezetőképző táborát, Szlovákiában Somorján.

Részletek

A béta-glükán - Koleszterincsökkentő és rákmegelőző hatás?
2018. június 21., 15:05

Az emberek többségét érdekli, és állandóan keresi a lehetőségét, hogy van-e olyan gyógyszer, gyógynövény amely a mai kor népbetegségei ellen véd il...

Részletek

I. DXN Futó - és Családi Nap
2018. június 10., 18:09

Milyen a DXN-nél egy Családi Nap?

Részletek

Jutalomút Malajziába 4. rész
2018. május 15., 12:28

ITSI hajóút: Szingapúr – Malajzia – Tájföld – Szingapúr (Összefoglaló)

Részletek

Jutalomút Malajziába 3. rész
2018. május 08., 12:20

Anyáknapja a Petronas tornyoknál

Részletek

Jutalomút Malajziába 2. rész
2018. május 07., 13:05

A DXN 25. születésnapi rendezvénye

Részletek

Jutalomút Malajziába 1. rész
2018. május 06., 19:16

Minden megvan! Indulhatunk!

Részletek

Kedvenceim...
2018. április 24., 16:17

Ebben a rövid bejegyzésben a kedvenc kávémról írok.

Részletek

Receptötlet egy finom kávé elkészítéséhez
2018. március 29., 16:22

Adok egy jó tippet, hogyan készítsd el és hogyan turbózd fel a "megszokott" kávédat.

Részletek

Gyűjteményem
2018. február 19., 17:03

Sokat elárul rólunk és az életünkről, hogy mi az amit gyűjtünk. Neked van valamilyen gyűjteményed? Megmutatom az enyémet...

Részletek

Ganoterapeuta roadshow
2017. október 10., 18:55

Dr. Csizmadia Beáta szakgyógyszerész, természetgyógyász országos előadássorozatával zárjuk az évet

Részletek

DXN Dynamic Day
2017. október 09., 10:55

Az év utolsó rendezvényén lendületbe jöttünk!

Részletek

Arabica vagy robusta?

2018. augusztus 25., 19:50

A kávé két nagy családja

Sokszor kérdezik tőlem, amikor a DXN kávét kortyoljuk és beszélgetünk a kávé pozitív hatásairól, hogy melyik a jobb kávé: az arabica vagy a robusta? Nos, ez egy igen érdekes kérdés. Ugyanis a két kávéfajtának más-más ízvilága, ára, élőhelye és népszerűsége van. Majdnem olyan nehéz ebben véleményt formálni, mintha azt kérdeznéd a sárga krumpli vagy a piros krumpli a jobb? Az attól függ, hogy mit szeretnél belőle készíteni?

Na, kb a kávé esetében is így van ezzel sok kávészerető. Sokszor hallom: ha egy finom lattet akarsz akkor az arabica kávét, ha inkább a hagyományos eszpresszó kávé a kedvenced akkor inkább a robustat válaszd. De miért kell választani?

A DXN kávéinál az a jó hír, hogy nem kell választani. A kávéink 70% arabica és 30% robusta kávét tartalmaznak. Így az arabica alacsonyabb koffein és savtartalmát kiegészítették a robustaban inkább megtalálható erősebb koffeinnel és savtartalommal. Több helyen olvastam már, hogy az igazán különleges kávéélményt a két kávétípus keveréke tudja megadni. Ezt úgy képzeld el, mint a borok esetében a cuvée-t.

De, ne higgy nekem, higgy magadnak. Kóstold meg a DXN kávéit és döntsd el Te!

Segítségképpen itt egy cikk a témában. Kattints erre a szövegre és a cikket máris olvashatod.

 


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!



Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!






Vissza az előző oldalra!
- Magyar