Sokszor kérdezik tőlem, amikor a gyógygombás kávét kortyoljuk és beszélgetünk a kávé pozitív hatásairól, hogy melyik a jobb kávé: az arabica vagy a robusta? Nos, ez egy igen érdekes kérdés. Ugyanis a két kávéfajtának más-más ízvilága, ára, élőhelye és népszerűsége van. Majdnem olyan nehéz ebben véleményt formálni, mintha azt kérdeznéd a sárga krumpli vagy a piros krumpli a jobb? Az attól függ, hogy mit szeretnél belőle készíteni?
Na, kb a kávé esetében is így van ezzel sok kávészerető. Sokszor hallom: ha egy finom lattet akarsz akkor az arabica kávét, ha inkább a hagyományos eszpresszó kávé a kedvenced akkor inkább a robustat válaszd. De miért kell választani?
A DXN kávéinál az a jó hír, hogy nem kell választani. A kávéink 70% arabica és 30% robusta kávét tartalmaznak. Így az arabica alacsonyabb koffein és savtartalmát kiegészítették a robustaban inkább megtalálható erősebb koffeinnel és savtartalommal. Több helyen olvastam már, hogy az igazán különleges kávéélményt a két kávétípus keveréke tudja megadni. Ezt úgy képzeld el, mint a borok esetében a cuvée-t.
De, ne higgy nekem, higgy magadnak. Kóstold meg a DXN kávéit és döntsd el Te!
Segítségképpen itt egy cikk a témában. Kattints erre a szövegre és a cikket máris olvashatod.
Még nem szólt hozzá senki! |
---|