Blog


Visszautasíthatatlan ajánlatom van
2021. június 09., 11:33

Egyet fizetsz, kettőt kapsz AKCIÓ!

Részletek

Hogyan készítsük fel bőrünket a nyárra?
2021. június 01., 12:23

Mint mindig most is a gondos és alapos arcápoláson van a hangsúly! Alapos tisztítás, megfelelő fényvédelem és gondos hidratálás. Kívül és belül!

Részletek

DXN Miracle Vizes Napvédő Esszencia SPF50+ PA++++
2021. április 26., 10:45

Fényvédelem. Ez az a téma, ami szerintem mindenkinek a könyökén jön ki, mégis sokan követnek el hibákat. A leggyakoribb az, hogy ezt a lépést kihag...

Részletek

DXN Miracle szemránckrém
2021. április 19., 18:11

Ritkán esik szó arról, hogy miért és mikor kezdjük el a szemünk környékét ápolni. Ma erről szól az írásom.

Részletek

Koreai szövetmaszk - Teafa kivonatos
2021. március 29., 10:49

Problémás, gyulladt, pattanásos bőr … ez minden hölgy rémálma. Hallottál már a Teafa, a propolisz, a csodamogyoró jótékony hatásairól?

Részletek

Koreai szövetmaszk - Gempyuri
2021. március 19., 11:48

Hidratált, feszes, sima, puha bőr? Igen! Egy nagyon egyszerű és olcsó termékkel ezt el tudod érni.

Részletek

Koreai szövetmaszk - Kakaó kivonatos
2021. március 12., 11:17

Ki ne szeretne gyönyörűen hidratált, sima, feszes bőrt? E kívánt állapot eléréséhez adok egy tippet.

Részletek

Koreai szövetmaszkok
2021. március 09., 12:52

Mi az az egyszerű és mégis nagyon hatásos termék, amivel a korlátozó intézkedések alatt is tudod a bőrödet ápolni?

Részletek

Interjú a DXN koreai kozmetikumairól
2021. január 19., 18:18

Alföldiné Dékány Mónika a DXN Magyarország igazgatója készített velem egy interjút. A témánk, a koreai kozmetikumaink voltak, de másképpen, más m...

Részletek

Chubby baby olaj
2021. január 11., 19:28

Ma egy nagyon értékes terméket hoztam Nektek. Webináron már sok infót elmondtam erről a különleges bőr – és testápoló termékünkről. Nézzük röviden ...

Részletek

Téli bőrápolási tippek
2021. január 07., 10:29

Tudtad? A bőr télen gyorsabban kiszárad, mint nyáron. Az okokról írtam Nektek és néhány otthon ápolási tippet is hoztam. Tarts velem!

Részletek

Bio szűz kókuszolaj
2020. december 12., 17:50

Arccal és a testtel foglalkozom ma is, de most nem a koreai kozmetikumokról írok, hanem egy olyan termékről, ami nagyon sokrétű és csodás hatása va...

Részletek

MRT önmasszázs lépései 7. rész
2020. december 09., 11:30

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 7. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 6. rész
2020. december 08., 16:26

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 6. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 5. rész
2020. december 07., 11:22

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 5. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 4. rész
2020. december 06., 09:19

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 4. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 3. rész
2020. december 05., 16:13

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 3. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 2. rész
2020. december 04., 15:51

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 2. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 1. rész
2020. december 03., 10:57

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs első lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs
2020. december 02., 12:10

Az elmúlt 4 hónapban, zoomináriumokon nagyon sok infót megosztottam Veletek a DXN koreai kozmetikai termékeiről, a hatóanyagokról. Most egy nagyon ...

Részletek

Férfi bőrápolás a DXN kozmetikumaival
2020. november 19., 17:51

A kozmetikai bemutatóimon mindig szóba hozom, a férfiak bőrét, annak mindennapi ápolását is. Szerencsére van néhány férfiismerősöm, akik hallgattak...

Részletek

Bőrápolás tinikorban
2020. október 26., 17:38

A kozmetikai félóra webinár sorozat egyik csütörtöki estéjén jött a kérés, hogy beszéljünk a tinikről is. Ma ezzel kapcsolatban hoztam egy írást.

Részletek

Maratonista lettem 5. rész
2020. október 14., 20:58

Elhoztam Nektek a befejező részt, amelyben írok a 4:15-ös mezítlábas iramfutóról, egy csapattársról, akivel az utolsó kilométereken ismerkedtem meg...

Részletek

Maratonista lettem 4. rész
2020. október 14., 20:08

Izgi rész jön! Mert rám köszön egy régi ismerős, utolér Szabi, megelőz Nagy Laci (igen, a kézis!), találkozunk Ancsival, és újra magam maradok.

Részletek

Maratonista lettem 3. rész
2020. október 14., 19:07

Ebben a részben olvashattok arról, hogy milyen volt 13 km-t a társam nélkül futni, hogy melyik a két kedvenc edzésnapom és, hogy miért is futok.

Részletek

Maratonista lettem 2. rész
2020. október 14., 15:23

Itt a történet folytatása, amelyből megtudhatod, hogy mi van a mellényemben, hogy mi a TP és mi, a szkennelés és, hogy Szabival futok-e?

Részletek

Maratonista lettem 1. rész
2020. október 14., 12:03

Életem első maratoni távja alatt annyi minden történt és annyi mindenre gondoltam. Erről írtam egy 4 órás blogot. Nem ám! :) de 4 részletben elhozt...

Részletek

Bőrápolás a harmincas években
2020. július 15., 17:44

Az öregedés egy természetes, biológiai folyamat, tenni ellene nem tudunk. Viszont a túl korán megjelenő ráncok, a dehidratáltság és a bőrproblémák ...

Részletek

Bőrápolás a 20-as éveidben
2020. július 09., 10:44

Huszas évek! Mi történik a bőrrel? Nézzük együtt. Tarts velem!

Részletek

Czérna Tünde állapota BOLDOG
2020. április 04., 09:02

Már sokkal hamarabb, március elején szerettem volna, közzétenni ... de a vírusjárvány miatt hirtelen nem lett fontos, nem volt illő, illetve lettek...

Részletek

Téli bőrápolási tippek

2021. január 07., 10:29

Tudtad? A bőr télen gyorsabban kiszárad, mint nyáron. Az okokról írtam Nektek és néhány otthon ápolási tippet is hoztam. Tarts velem!

Egy kis ismétléssel kezdem, a bőrről.
➡️ A felhám legfelső rétege, a szaruréteg, amely közvetlenül érintkezik a külvilággal, és amely, az igénybevételtől függően különböző vastagságú. A szaruréteget teljesen elhalt, lapos sejtek alkotják, amelyek szorosan tapadnak egymáshoz és az alattuk lévő rétegekhez. Ezek a szarusejtek víz hatására megduzzadnak, száraz környezetben, hidegben és a száraz levegőjű, fűtött lakásban, kiszáradnak. Ha a szaruréteg sejtjeinek víztartalma tíz százalék alá csökken, létrejön a hámlás, a szarusejtek leválása a bőr felszínéről.
➡️  A bőr felszínén található egy vékony zsírréteg (lipidréteg) is, amely faggyúból, szarusejtekből és verejtékből tevődik össze. A bőr "zsírköpenyének" fontos szerepe van a nedvesség megtartásában, és védi a bőrt a nedves anyagok feláztató hatásától is. Ha ezt a lipidréteget eltávolítjuk, például szappanos, melegvizes mosdással, hosszantartó fürdéssel vagy tisztítószerekkel, mosószerekkel, a szaruréteg víztartalmát is könnyen elveszíti.


Nézzük mitől száradhat ki télen a bőrünk?
➡️ Amikor a kinti hőmérséklet 8 fok alá süllyed, a faggyútermelés mértéke csökken és a bőr természetes védőrétege vékonyabb lesz. Minél hidegebb van, a faggyúmirigyek annál kevesebb zsírt termelnek, sőt, extrém hidegben teljesen le is állhat a faggyútermelés.
➡️ Ráadásul a fűtött helyiségek (lakásod, munkahelyed) száraz levegője és a csekély páratartalmú hideg levegő gyorsan elvonja a nedvességet a bőrfelszínről és így érdessé, repedezetté és a szokottnál halványabbá válik.


Mit tehetünk télen a bőrünk épségének megőrzéséért?
➡️ Télen különösen fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk bőrünk védelmére a kiszáradással és a váltakozó hőmérsékleti hatásokkal szemben.
➡️ Mindenekelőtt akkor, ha a hőmérséklet 8 fok vagy az alá csökken, tanácsos a megszokott lágy, könnyed arckrémek helyett nagyobb hatásfokkal rendelkező arckrémet választani, vagy egy-egy napon vagy valamelyik napi rutinba beiktatva, „zsírosabb” krémet használni. Olyan termékeket érdemes használni, amely valamilyen növényi olajat is tartalmaz. Kifejezetten rossz választás ilyenkor az alkohol vagy magas illatanyag tartalmú készítmények használata. Mivel ezek kifejezetten szárítják a bőrt.
Szerencsére, a DXN koreai termékeinél ezektől nem kell tartanod. Hatékony termékek azok, amelyek hidratáló, regeneráló, bőrpuhító, vízmegkötő hatóanyagokat tartalmaznak.


➡️ A DXN kozmetikai termékei bőven tartalmaznak ilyen összetevőket, így ezekkel a termékekkel télen is biztonságban van a bőrünk.


Miracle termékcsalád: peptidek, algák (kék, zöld, vörös), allantoin, kókuszolaj, lecithin, barnamoszat.
Gempyuri termékcsalád: peptidek, algák (kék, zöld, vörös) allantoin, lecithin, búzacsíraolaj, szőlőmagolaj, panthenol, százlevelű rózsa olaja, argánolaj, százszorszép virág, fehér kardbab kivonat, gyöngykivonat, jojobaolaj, szkvalén, kamélia olaj, répaolaj, kínai édesgyökér, csipkebogyóolaj, borágómag olaj, sheavaj, camellia tea olaja, gólyaorr kivonat, parlagi ligetszépe olaj. - vannak jóságok bőven a termékeinkben!


➡️ Amikor odakint hideg és rossz idő van, sokan szívesen vesznek hosszú, meleg (hab)fürdőket, aminek valóban lazító hatása van, de mivel nedvességet vonhat el a bőrtől, arra ügyeljünk, hogy a fürdővíz ne legyen forró és/vagy a fürdőzés ne tartson 15 percnél tovább.
➡️ Semmi esetre se használj habfürdőt, mert azok összetételei a bőr természetes zsírtartalmának akár 20%-át is kioldhatják. Ezért, ha alkalmanként a kádban való elnyújtózást választjuk a zuhanyozás helyett, érdemes gyógynövényekkel, illóolajokkal kényeztetni magunkat vagy a már ajánlott és sokatoknál bevált DXN kókuszolajból vagy DXN babaolajból tegyünk a fürdővízbe.
➡️ Fürdés és mosakodás után ne dörzsöld a bőrödet, hanem finoman itasd fel róla a vizet a törülközővel! Fürdés és kézmosás után használj testápolót, láb-, illetve kézkrémet! Erre szintén kifejezetten alkalmas a DXN termékei közül a kókuszolaj és a babaolaj. Vagy a zuhanyozás, fürdés után a még nedves bőrödet kend be a DXN babaolajával, majd törölközz meg.
➡️ Amennyiben a fent leírt időszakos, téli száraz bőrrel rendelkezel, csak hetente 1-szer radírozd a bőrödet. Védd az arcod bőrét is a kiszáradástól megfelelő krémek alkalmazásával, használj ajakírt is, melyre a termékpalettánkról, szintén a kókuszzsírt javaslom. Illetve hetente 2 alkalommal használd a DXN arcmaszkjait, melyek szuperhidratálók és segítik a bőr regenerálódását is.


#gempyuri #miracle
 


Vissza az előző oldalra!
- Magyar