Blog


Visszautasíthatatlan ajánlatom van
2021. június 09., 11:33

Egyet fizetsz, kettőt kapsz AKCIÓ!

Részletek

Hogyan készítsük fel bőrünket a nyárra?
2021. június 01., 12:23

Mint mindig most is a gondos és alapos arcápoláson van a hangsúly! Alapos tisztítás, megfelelő fényvédelem és gondos hidratálás. Kívül és belül!

Részletek

DXN Miracle Vizes Napvédő Esszencia SPF50+ PA++++
2021. április 26., 10:45

Fényvédelem. Ez az a téma, ami szerintem mindenkinek a könyökén jön ki, mégis sokan követnek el hibákat. A leggyakoribb az, hogy ezt a lépést kihag...

Részletek

DXN Miracle szemránckrém
2021. április 19., 18:11

Ritkán esik szó arról, hogy miért és mikor kezdjük el a szemünk környékét ápolni. Ma erről szól az írásom.

Részletek

Koreai szövetmaszk - Teafa kivonatos
2021. március 29., 10:49

Problémás, gyulladt, pattanásos bőr … ez minden hölgy rémálma. Hallottál már a Teafa, a propolisz, a csodamogyoró jótékony hatásairól?

Részletek

Koreai szövetmaszk - Gempyuri
2021. március 19., 11:48

Hidratált, feszes, sima, puha bőr? Igen! Egy nagyon egyszerű és olcsó termékkel ezt el tudod érni.

Részletek

Koreai szövetmaszk - Kakaó kivonatos
2021. március 12., 11:17

Ki ne szeretne gyönyörűen hidratált, sima, feszes bőrt? E kívánt állapot eléréséhez adok egy tippet.

Részletek

Koreai szövetmaszkok
2021. március 09., 12:52

Mi az az egyszerű és mégis nagyon hatásos termék, amivel a korlátozó intézkedések alatt is tudod a bőrödet ápolni?

Részletek

Interjú a DXN koreai kozmetikumairól
2021. január 19., 18:18

Alföldiné Dékány Mónika a DXN Magyarország igazgatója készített velem egy interjút. A témánk, a koreai kozmetikumaink voltak, de másképpen, más m...

Részletek

Chubby baby olaj
2021. január 11., 19:28

Ma egy nagyon értékes terméket hoztam Nektek. Webináron már sok infót elmondtam erről a különleges bőr – és testápoló termékünkről. Nézzük röviden ...

Részletek

Téli bőrápolási tippek
2021. január 07., 10:29

Tudtad? A bőr télen gyorsabban kiszárad, mint nyáron. Az okokról írtam Nektek és néhány otthon ápolási tippet is hoztam. Tarts velem!

Részletek

Bio szűz kókuszolaj
2020. december 12., 17:50

Arccal és a testtel foglalkozom ma is, de most nem a koreai kozmetikumokról írok, hanem egy olyan termékről, ami nagyon sokrétű és csodás hatása va...

Részletek

MRT önmasszázs lépései 7. rész
2020. december 09., 11:30

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 7. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 6. rész
2020. december 08., 16:26

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 6. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 5. rész
2020. december 07., 11:22

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 5. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 4. rész
2020. december 06., 09:19

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 4. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 3. rész
2020. december 05., 16:13

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 3. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 2. rész
2020. december 04., 15:51

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 2. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 1. rész
2020. december 03., 10:57

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs első lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs
2020. december 02., 12:10

Az elmúlt 4 hónapban, zoomináriumokon nagyon sok infót megosztottam Veletek a DXN koreai kozmetikai termékeiről, a hatóanyagokról. Most egy nagyon ...

Részletek

Férfi bőrápolás a DXN kozmetikumaival
2020. november 19., 17:51

A kozmetikai bemutatóimon mindig szóba hozom, a férfiak bőrét, annak mindennapi ápolását is. Szerencsére van néhány férfiismerősöm, akik hallgattak...

Részletek

Bőrápolás tinikorban
2020. október 26., 17:38

A kozmetikai félóra webinár sorozat egyik csütörtöki estéjén jött a kérés, hogy beszéljünk a tinikről is. Ma ezzel kapcsolatban hoztam egy írást.

Részletek

Maratonista lettem 5. rész
2020. október 14., 20:58

Elhoztam Nektek a befejező részt, amelyben írok a 4:15-ös mezítlábas iramfutóról, egy csapattársról, akivel az utolsó kilométereken ismerkedtem meg...

Részletek

Maratonista lettem 4. rész
2020. október 14., 20:08

Izgi rész jön! Mert rám köszön egy régi ismerős, utolér Szabi, megelőz Nagy Laci (igen, a kézis!), találkozunk Ancsival, és újra magam maradok.

Részletek

Maratonista lettem 3. rész
2020. október 14., 19:07

Ebben a részben olvashattok arról, hogy milyen volt 13 km-t a társam nélkül futni, hogy melyik a két kedvenc edzésnapom és, hogy miért is futok.

Részletek

Maratonista lettem 2. rész
2020. október 14., 15:23

Itt a történet folytatása, amelyből megtudhatod, hogy mi van a mellényemben, hogy mi a TP és mi, a szkennelés és, hogy Szabival futok-e?

Részletek

Maratonista lettem 1. rész
2020. október 14., 12:03

Életem első maratoni távja alatt annyi minden történt és annyi mindenre gondoltam. Erről írtam egy 4 órás blogot. Nem ám! :) de 4 részletben elhozt...

Részletek

Bőrápolás a harmincas években
2020. július 15., 17:44

Az öregedés egy természetes, biológiai folyamat, tenni ellene nem tudunk. Viszont a túl korán megjelenő ráncok, a dehidratáltság és a bőrproblémák ...

Részletek

Bőrápolás a 20-as éveidben
2020. július 09., 10:44

Huszas évek! Mi történik a bőrrel? Nézzük együtt. Tarts velem!

Részletek

Czérna Tünde állapota BOLDOG
2020. április 04., 09:02

Már sokkal hamarabb, március elején szerettem volna, közzétenni ... de a vírusjárvány miatt hirtelen nem lett fontos, nem volt illő, illetve lettek...

Részletek

Maratonista lettem 5. rész

2020. október 14., 20:58

Elhoztam Nektek a befejező részt, amelyben írok a 4:15-ös mezítlábas iramfutóról, egy csapattársról, akivel az utolsó kilométereken ismerkedtem meg és a befutás legszebb pillanatairól. Ez utóbbit videón is láthatjátok. (33 mp)

A verseny negyedik órája és a célbaérkezés

Az uram itt hagyott. Nagy Laci meg újra utolért. Jaj, hát miért nem lehet engem nyugodtan nyerni hagyni? Ránézek az órámra, a pulzusom nagyon rendben van, nem vagyok különösebben fáradt, a térdem is OK, akkor gyerünk. Utol kell érnem Szabit és Nagy Laci előtt kell beérnem a célba. Ezt találtam ki magamnak. Közben elfut mellettem a 4:15-ös iramfutó, aki ráadásul mezítláb fut. Ez komoly! De nem azért, mert elhagyta a cipőjét. :) Ebben a pillanatban rájövök. Ha nem csak Nagy Lacit, de őt is megelőzőm, akkor az azt jelenti, hogy 4 óra 15 percen belül érek célba, ami minden álmomat felülmúlhat. Ezért az utolsó 5 km-en felvettem az induló 5.50-es tempómat és futottam, a férjem után és két másik férfi elől. :)

Beérem az iramfutót, amikor megszólít egy fiatalember. „Szia Tünde! Szabit ismerem és tudom ki vagy.” – mondja. „Ohhh helló…” – kb ennyi jön most ki. „Én is Maráz Zsu team tag vagyok” – folytatja, aztán egy picit beszélgetünk. Mondom neki, hogy az iramfutó előtt be kell érnem, mondta, hogy neki is, így aztán együtt tempózunk. Neki jobb a kar vagy a lábtempója, vagy mindkettő így elhagy. „Majd a célban találkozunk!” – mondja. OK!

(balra az új ismerősöm, mellette a mezítlábas iramfutó)

Felkanyarodok a szerintem legszebb budapesti hídra. Ez a Szabadság híd. Az célegyenes előtti utolsó kanyarba manőverezem magam a 40 és a 41 km tábla között. Ahogy felkanyarodok, meglátom Szabit és a legújabb ismerősömet. A fiút, akitől az előbb búcsúztam el. Nyargalok, loholok, hátha sikerül befognom Szabit, a pulzust már nem nézem. De mégis, mert nagyon pittyeg az órám…171….jól van mindjárt megnyugszom….már csak másfél km! Végig előttem az én drága férjem, a legjobb barátom, a csapattársam, az életem, a mindenem. Régen a férfiak futottak a nők után. Hogy megváltozott a világ, most én futok a férfi után. „Pálinka szerelmem légy az enyém” – szól a DJ sátorában. Jaj, azt nem kérek, de a maratoni érem az enyém lesz! Az a baj, hogy a zene ritmusa miatt Szabi is gyorsabb tempóra kapcsol, így a távolság nem nő közöttünk, de sajna nem is nagyon akar csökkenni. Mindegy! Ezt most már elengedem. Mindjárt beérek. Istenem, de boldog vagyok.

Már csak 500 méter és enyém a maraton! Futok, futok és érzem, a bokáimat kifelé csapkodom. Jajjj ilyen csúnya futással hogyan lehet célba érni? Mindegy, ezt is elengedem.

Kb 150 méterrel a cél előtt észreveszem, hogy valaki a jobb oldalon, a cél előtt, vagy mellett a tribünön, nagyon integet. Talán Szabinak? Igen, neki. Itt van Zsu! A célban! Te jó ég, hát hol is várna minket? Elsírom magam!

Közben hallom bemondják a nevem, „Czérna Tünde, maratoni futó”! (na ugye, nemcsak Nagy Laci nevét ismerik) Zokogok, és közben odaérek Zsuhoz és annyira integet és kiabál, hogy úgy érzem odafuthatok hozzá, belepacsizok a kezébe és valami olyat mondok, hogy „Zsu! Én annyira boldog vagyok.” Aztán mindkét kezemet az ég felé emelve berobogok a célba.

A célvonalat átlépve meglátom Szabit, aki éppen megfordul és én rohanok felé. Boldogok vagyunk! De még mennyire! Aztán észreveszem a gyerekeimet, meg Rolit, odafutok mint egy sztár, az integető szurkolókhoz. „Megcsináltam, megcsináltam” – ezt suttogom Ancsim fülébe, aki velem együtt sír. Istenem micsoda nap volt!

A hivatalos időm: 4:14:33, ezzel a kategóriámban a 15. helyezést értem el.

Zárógondolatok: igen, beértem Nagy Laci előtt, igen, a 4:15 – ös iramfutó is utánam jött be. :)

Sokan, nagyon sokan gratuláltak a futásunkhoz. „Mekkora teljesítmény” – írták. Nagyon köszönöm Maráz Zsunak, hogy felkészített bennünket, hogy hitt bennünk, hogy ezt a csodálatos álmot valóra válthattuk. Így, együtt mi hárman. Igaza lett, mert olyan tudatosan és módszeresen készített fel, hogy maga a verseny tényleg egy gyönyörű futás volt. Tényleg nem unatkoztam a több, mint 4 óra alatt és tényleg elképesztő érzés volt.

Így visszanézve és megélve, nem a verseny volt nagy teljesítmény, hanem az út, amit közben bejártunk. Zsu ezt írta a verseny másnapján: „mennyi munka és verejték van ebben a maratonban. Ez az, amit nem lehet csak úgy megvenni. Csak az kapja meg, aki keményen megdolgozik érte. Ettől olyan értékes a maraton”

Befutófilmem


Vissza az előző oldalra!
- Magyar