Blog


Koreai szövetmaszk - Kakaó kivonatos
2022. október 08., 11:17

Ki ne szeretne gyönyörűen hidratált, sima, feszes bőrt? E kívánt állapot eléréséhez adok egy tippet.

Részletek

Koreai szövetmaszk - Teafa kivonatos
2022. szeptember 29., 10:49

Problémás, gyulladt, pattanásos bőr … ez minden hölgy rémálma. Hallottál már a Teafa, a propolisz, a csodamogyoró jótékony hatásairól?

Részletek

Koreai szövetmaszkok
2022. szeptember 15., 12:52

Mi az az egyszerű és mégis nagyon hatásos termék, amivel a korlátozó intézkedések alatt is tudod a bőrödet ápolni?

Részletek

Peru. Az Inkák földjén, a DXN-nel - Arequipa, második nap
2022. augusztus 22., 15:34

Mindig izgatott vagyok, amikor repülőn ülök. A felszállás, a repülés, számomra nem annyira wow érzés. Minden, a gépen hallható hangra figyelek, és ...

Részletek

Peru. Az Inkák földjén, a DXN-nel – A megérkezés, első nap
2022. augusztus 21., 11:17

Életünk leghosszabb repülőútja volt az Amsterdam-Lima útvonal. 12 órás repülés után érkeztünk meg augusztus 19-én este 18.00 órakor.

Részletek

Peru. Az Inkák földjén, a DXN-nel - Előzmények
2022. augusztus 20., 20:08

Hiszem, hogy Peru az emberek többségének szerepel a bakancslistáján. Az Inkák földjét meglátogatni, az Andokban fekvő csodálatos városokban időt tö...

Részletek

Bio szűz kókuszolaj
2022. augusztus 12., 17:50

Arccal és a testtel foglalkozom ma is, de most nem a koreai kozmetikumokról írok, hanem egy olyan termékről, ami nagyon sokrétű és csodás hatása va...

Részletek

Peeling azaz bőrradírozás másképpen
2022. augusztus 06., 11:13

Blogomban rendszeres írásokkal mutatom be a DXN bőrápoló termékeit és a maszkokat.

Részletek

Visszautasíthatatlan ajánlatom van
2021. június 09., 11:33

Egyet fizetsz, kettőt kapsz AKCIÓ!

Részletek

Hogyan készítsük fel bőrünket a nyárra?
2021. június 01., 12:23

Mint mindig most is a gondos és alapos arcápoláson van a hangsúly! Alapos tisztítás, megfelelő fényvédelem és gondos hidratálás. Kívül és belül!

Részletek

DXN Miracle Vizes Napvédő Esszencia SPF50+ PA++++
2021. április 26., 10:45

Fényvédelem. Ez az a téma, ami szerintem mindenkinek a könyökén jön ki, mégis sokan követnek el hibákat. A leggyakoribb az, hogy ezt a lépést kihag...

Részletek

DXN Miracle szemránckrém
2021. április 19., 18:11

Ritkán esik szó arról, hogy miért és mikor kezdjük el a szemünk környékét ápolni. Ma erről szól az írásom.

Részletek

Koreai szövetmaszk - Gempyuri
2021. március 19., 11:48

Hidratált, feszes, sima, puha bőr? Igen! Egy nagyon egyszerű és olcsó termékkel ezt el tudod érni.

Részletek

Interjú a DXN koreai kozmetikumairól
2021. január 19., 18:18

Alföldiné Dékány Mónika a DXN Magyarország igazgatója készített velem egy interjút. A témánk, a koreai kozmetikumaink voltak, de másképpen, más m...

Részletek

Chubby baby olaj
2021. január 11., 19:28

Ma egy nagyon értékes terméket hoztam Nektek. Webináron már sok infót elmondtam erről a különleges bőr – és testápoló termékünkről. Nézzük röviden ...

Részletek

Téli bőrápolási tippek
2021. január 07., 10:29

Tudtad? A bőr télen gyorsabban kiszárad, mint nyáron. Az okokról írtam Nektek és néhány otthon ápolási tippet is hoztam. Tarts velem!

Részletek

MRT önmasszázs lépései 7. rész
2020. december 09., 11:30

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 7. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 6. rész
2020. december 08., 16:26

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 6. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 5. rész
2020. december 07., 11:22

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 5. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 4. rész
2020. december 06., 09:19

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 4. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 3. rész
2020. december 05., 16:13

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 3. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 2. rész
2020. december 04., 15:51

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs 2. lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs lépései 1. rész
2020. december 03., 10:57

Ebben a blogbejegyzésben az MRT önmasszázs első lépését sajátíthatod el.

Részletek

MRT önmasszázs
2020. december 02., 12:10

Az elmúlt 4 hónapban, zoomináriumokon nagyon sok infót megosztottam Veletek a DXN koreai kozmetikai termékeiről, a hatóanyagokról. Most egy nagyon ...

Részletek

Férfi bőrápolás a DXN kozmetikumaival
2020. november 19., 17:51

A kozmetikai bemutatóimon mindig szóba hozom, a férfiak bőrét, annak mindennapi ápolását is. Szerencsére van néhány férfiismerősöm, akik hallgattak...

Részletek

Bőrápolás tinikorban
2020. október 26., 17:38

A kozmetikai félóra webinár sorozat egyik csütörtöki estéjén jött a kérés, hogy beszéljünk a tinikről is. Ma ezzel kapcsolatban hoztam egy írást.

Részletek

Maratonista lettem 5. rész
2020. október 14., 20:58

Elhoztam Nektek a befejező részt, amelyben írok a 4:15-ös mezítlábas iramfutóról, egy csapattársról, akivel az utolsó kilométereken ismerkedtem meg...

Részletek

Maratonista lettem 4. rész
2020. október 14., 20:08

Izgi rész jön! Mert rám köszön egy régi ismerős, utolér Szabi, megelőz Nagy Laci (igen, a kézis!), találkozunk Ancsival, és újra magam maradok.

Részletek

Maratonista lettem 3. rész
2020. október 14., 19:07

Ebben a részben olvashattok arról, hogy milyen volt 13 km-t a társam nélkül futni, hogy melyik a két kedvenc edzésnapom és, hogy miért is futok.

Részletek

Maratonista lettem 2. rész
2020. október 14., 15:23

Itt a történet folytatása, amelyből megtudhatod, hogy mi van a mellényemben, hogy mi a TP és mi, a szkennelés és, hogy Szabival futok-e?

Részletek

Maratonista lettem 3. rész

2020. október 14., 19:07

Ebben a részben olvashattok arról, hogy milyen volt 13 km-t a társam nélkül futni, hogy melyik a két kedvenc edzésnapom és, hogy miért is futok.

A verseny második órája

Minden kilométer után kortyolgatok, végig szkennelem magam, cipő, lábak, csípő, hálát adok és futok. Szóval elég jól telik az idő. Pulzus még mindig az előírt tartományon belül van, a tempó pedig nagyon király! Ezt onnan is tudhatom, hogy Szabi mellett futok, nem pedig utána. :)

De eljön az a pillanat, amikor Szabi szól, hogy mobil piszoárt lát, ezért meg fog állni. De sajna a női wc-k mind foglaltak, így 14 km-nél hátra fordulok és odakiabálom Szabinak, hogy majd „igyekezz, biztosan beérsz”. Most szpojlerezek, mert 13 km-t nélküle kellett futnom.

Jajjj egyedül maradtam. Semmi gond, nyugtatom magam. Megvan a tempó, a pulzus, a zselék, a víz, a szkennelés, a hála. Eddig nem is tudtam nagyon foglalkozni mi van körülöttem. Most kezdem felfedezni a többi futót, Budapest csodás épületeit, most kezdem meghallani az utcai zenészeket, a szurkolók hangját, a power pacsit. Egyszer csak feltűnik Roli újra. „Hajrá Tündi! Hol van Szabi? – kérdezi picit ijedten. „Meg kellett állnia pis…ni. – válaszolom. Na, ne…”- mondja Roli, és már el is futottam mellette.

Nagyon sokáig egy ázsiai kinézetű fiú mellett futok. Találgatok vajon honnan érkezett? Itt él, tanul, dolgozik? Aztán közénk fut egy másik férfi, és együtt trappolunk a Dunával párhuzamosan a budai rakparton. A másik férfi, ránézésre szangvinikus. Színes futószettje van, picit vállból dobálja magát, de a mosolygós szemeivel bíztat mindkettőnket. Ez most jó így. Egy ideig még így csendben futunk egymás mellett. Az ázsiai kinézetű, a ránézésre szangvinikus és én. Aztán, kezdem unni a fiúkat, szóval úgy döntök ellépek mellőlük, mert eleget hallottam hogyan fog talajt a Nike, és az Adidas futócipőjük. Egyszer csak megszólal a ránézésre szangvinikus - meg is riadok, hogy csak ne velem akarjon beszélgetni - mert arra nem biztos, hogy most alkalmas vagyok. De azért a non verbális kommunikáció egyik elemét alkalmazom és a tekintetemet és a törzsemet picit felé fordítom. Lássa nem vagyok annyira zárkózott. De ő nem felém, hanem a másik férfi felé fordult. „How are you? Where are you from?” …. na ez utóbbira én is kíváncsi vagyok így mégsem lépek el. Szóval megtudom, hogy Japán a fiú, itt tanul Budapesten, nagyon szeret itt élni, és igen a szusi a kedvence. Majd ennél a pontnál, mivel mindent megtudtam, pici tempóváltással ellépek mellőlük.

Újabb km-ek, újabb kortyolgatás, szkennelés, hálaadás, futás. Pulzus szuper jó! Tempó még szuperebb! Olyan boldog vagyok, érzem, ha minden így marad akkor jobb időt megyek, mint amit terveztünk. De még sok van hátra, erre nem is akarok gondolni.

Sokszor gondolok viszont arra, vajon hova tűnt Damon Hill? Ja, nem ő….hanem Szabi. :) Tekergek hátra, de nem látom. Ennyire gyors vagyok? Dagad is mellkasom….de azért jobb lenne, ha jönne már, mert „nemsokára” jön a Margitsziget ahol megbeszéltük, hogy a 32. km-nél Anett vár ránk. Milyen szép lenne, ha együtt futnánk mellé. Milyen büszke lenne rám, hogy még mindig Szabival futok, nem pedig előtte. Mert az azt is jelentheti, hogy vele valami történt.

Aztán beúszik egy kép, illetve egy január eleji nap, amikor megírtuk Zsunak, hogy milyen versenyeken akarunk indulni ebben az évben. Én 3 félmaratont, Szabi 4-et tervezett és októberben a Budapest Maratonon 30 km-t akartunk futni. Zsu visszaírta, hogy szuper tervek és megemlítette, hogy „ha majd nyár elején egy negyedik edzést is be tudunk iktatni, akkor együtt meg tudjuk csinálni a maratonra a felkészülést. Mit szóltok hozzá?” Mi van? 4 edzés? Aztán ősszel maraton? Mondtam is a Szabinak, hogy ezzel várjunk, én erre úgy érzem még nem vagyok kész. Hogyan iktatjuk be a negyedik edzést? Aztán abban maradtunk, hogy hol van még a nyár! Majd, amikor ott tartunk, megbeszéljük Zsuval. Addig meg csináljuk az edzéseket szorgalmasan. Egyszer csak látom, hogy a január 25-i edzéshez odaírta Zsu: „mit szólsz ehhez a merénylethez? Nagyon jó lenne a negyedik edzés.” Hát mit szóltam volna? Megcsináltam/megcsináltuk és akkortól minden héten 4-szer mentünk futni. Nem gondolkodtam azon, hogy az aznapi edzést a 30 km-es vagy a 42 km-es őszi verseny miatt futom-e. Tettem a dolgom, és élveztem a futásokat.

A keddi és a csütörtöki edzéseket szeretem a legjobban. Ez lett a mottóm: ha kedd, akkor jókedv. De azért nem csak móka és kacagás volt minden edzésen. Hányszor, de hányszor éreztem azt, hogy én olyan fáradt vagyok. Nekem semmi kedvem, erőm futni. Késő van, kora van, esik, fúj, rohadt meleg van, kutya hideg van. Főznöm kell, jönnek a barátok, jönnek a gyerekek, mennek a barátok, mennek a gyerekek. Mosni kell, vasalni kell…..na ezt nem szeretem, akkor inkább a futás. De aztán mindig felvettem a cipőm, kiléptem az ajtón és onnantól már csak az edzésre koncentráltam. Miért csinálom? Magamért, az önbecsülésemért. Azért léptem erre a gyönyörűnek nem mindig mondható útra, mert lett egy álmom, egy igényem, egy célom, ami az egészségemet, a példamutatást, a szorgalmat az eredményt, és igen a sikert és az elismerést is szolgálja. Na és a feszes combokról se feledkezzünk meg! :) Nem elhanyagolható szempont, hogy a bőröm alá újra izom került és, hogy ezáltal nagyon jól érzem magam! Nagyon boldog vagyok, hogy Zsuval dolgozom, mindig erőt ad, motivál és annyira, de annyira jó EMBER! Milyen jó lesz, ha végre meglátom valahol itt a verseny alatt.

Folytatás következik…

 


Vissza az előző oldalra!
- Magyar